Egypt Corner : أكبر موقع وظائف خالية في مصر  

روابط مهمة استرجاع كلمة المرور طلب كود تفعيل العضويه تفعيل العضوية


العودة   Egypt Corner : أكبر موقع وظائف خالية في مصر





Like Tree1Likes

إضافة رد
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 2012-08-03, 03:00 AM   #1
عضو مميز
 
تاريخ التسجيل: Dec 2011
المشاركات: 2,537
افتراضي اسئلة الiq في اختبارات منحة وزارة الاتصالات

اسئلة الiq اختبارات منحة وزارة

دي يا جماعة اسئله في الiq يا ريت لو نتدرب عليها كويس عشان اختبارات المنحة

Here you will find some questions that you posted and answered during the page life time hope you like it اسئلة الiq اختبارات منحة وزارة

-----------------------------------------------------------------
What number goes at the end of this series ?
2 - 18 - 1 - 9 - 14 - 16 - 15 - 23 - 5 - ____

Answer : 18
Explanation : 2=b , 18=r ,1=a ,9=i,14=n,16=p,15=o,23=w,5=e " brainpower "
then to complete it we need ---> """" r =18""""


------------------------------------------------------------------
How many minutes is it before 12 noon if 68 minutes ago it was
three times as many minutes past 10 a.m.?

Answer : 11:47
Explanation : 12hr - 68min - x = 3x + 10hr
2hr - 68min = 4x
(2*60) - 68min = 4x
120 - 68 = 4x
52 = 4x
x = 13 min
it is 11,47

--------------------------------------------------------------------
Peter, Paul and Mary share out a certain sum of money between them. Peter gets
2/5, Paul gets 0.55 and Mary gets £45.00. How much is the original sum of money?

Answer : 900£
Explanation : 2/5 = .40
So
.4x + .55 x + 45 = x
.95 x + 45 = x
x - .95 x = 45
.05 x = 45
x = 900

-----------------------------------------------------------------------
Grandma sent Johnny some money for his birthday. Johnny spent all of it in five stores. In each store, he spent $1.00 more than half of what he had when he came in. How much money did he get from grandma?
$7.50 - $25 - $30 - $46 - $62

Answer : $62
Explanation : if he got out from the last store with zero $ then how much did he have when he entered ?
2$ bec when he pay its half ( which is 1 dollar ) + the 1 dollar (he always pay) = zero
then 2+1=3 * 2 = 6 (so he entered the fourth store with 6$)
then 6+1 =7 *2 = 14 (so he entered the third store with 14$)
then 14+1 = 15 *2=30 (so he entered the second store with 30$)
then 30+1 = 31 *2 =62 (so he entered the first store with 62$)
-----------------------------------------------------------------------
John received $.41 change from a puchase in the drugstore.
If he received six coins, three of the coins had to be:
a. PENNIES
b. NICKLES
c. DIMES
d. QUARTERS
e. HALF

Answer : c. Dimes
Explanation : penny = 1 cent ya3ny belmasry (1 2ersh)
nickel = 5 cents = 5 2roosh (sheln)
dime = 10 cents = 10 2roosh (bareeza)
quarter = 25 cents = 25 2ersh (rob3 gneeh)
half = 50 cents = 50 2ersh (nos gneeh)

solutin will be "dimes" as follow : 10,10,10,5,5,1 which equal 41 cents
ya3ny 3 dimes ,2 nickels , 1 cent
w taree2t el 7all ,beltagreeb law msheena mn el a5er lelawel :

half msh haynf3 l2no akbar mn el qeema (41 cents) asln
quarter msh haynf3 l2n 3 quarters hatkoon bardo akbar mn el qeema
if nickels (5 ,5,5 ) then 41-15=26 ezay han2asem el 26 3la 3 coins ??
if pennies (1,1,1) then 41 -3=38 nafs el 7ekaya

so the only available answer will be "Dimes" ....

-----------------------------------------------------------------------
two typists can type two pages in two minutes how many typists will it take to type 18 pages in six minutes?

Answer : 6
Explanation : 2 typist type 2 papers in 2 min
so, a typist types one paper in 2 minutes.
so , a typist can type 3 papers in 6 minutes
so , we need 6 typists to type 18 papers in 6 minutes

------------------------------------------------------------------------
Mary had a number of cookies. After eating one, she gave half the remaining to her sister. After eating another cookie, she gave half of
what was left to her brother. Mary now had only five cookies left. How many cookies did she start with?
11 - 22 - 23 - 45 - 46

Answer : 23
Explanation : let x is the total no. of cookies ,so
(((x-1)/2)-1)/2 = 5
so we must found the value of x from this equation , it found x=23

------------------------------------------------------------------------

John drove for 1 hour at 50 mph and for 3 hours at 60 mph. What was his average speed for the whole trip ?

a. 50

b. 53 1/2

c. 55

d. 56

e. 57 1/2

Answer : e. 57.5
Explanation :
He drove for 1 hour in 50mph then we have 50 miles , then for 3 hours in 60 mph then
we have 180 mile
so total journey 50 miles + 180 miles = 230 miles
and the journey total time is 1 h + 3 h = 4 hours
so the average speed = 230/4 = 57.5 mph اسئلة الiq اختبارات منحة وزارة

------------------------------------------------------------------------

What number comes next in this sequence?

1, 3, 11, 47, ?

Answer : 239
Explanation :
1=1 3=1*2+1 11=3*3+2 47=11*4+3 239=47*5+4
n*An-1+(n-1)

-----------------------------------------------------------------------

It takes 5 cooks 1 hour to cook dinner. If one of them is missing, how
many minutes will it take the remaining 4 to prepare the same meal ?

Answer : 75
Explanation : when they are 5 we calc the total time of cooking the dinner
, it will be = 5 * 60 = 300,
when they are 4 then everyone will work 300/4 = 75

-----------------------------------------------------------------------
1, 2, 6, 21, 88, ?

Answer : 445
Explanation : 1
(1+1)*1 = 2
(2+1)*2 = 6
(6+1)*3 = 21
(21+1)*4 = 88
(88+1)*5 = 445

-----------------------------------------------------------------------
1, -4, 8, 3, -6, -11, 22, 17 ... ?

Answer : -34
Explanation : boso ya shabab hya hateb2a 2ezay
1,-4 = 5
8,3 = 5
-6,-11 = 5
22,17 =5
tamam keda
ba3d keda kol block hyb2a *2
ya3ny -4*2 = 8 hena wa7ed menhom lazem yb2a + wel tany -
3*2 = 6 we bema 2en el 3 + yb2a el 6 -
-11*2 = 22
17*2 = 34 we bema 2en el 17 + yb2a 34 -

-----------------------------------------------------------------------

The sum of four consecutive even integers is 2 more than five times the first integer. Find the first integer.



Answer : 10
Explanation : x+x+2+X+4+X+6=5x+2
so 4x+12=5x+2
x=10

----------------------------------------------------------------------

If 4 percent of (p + q) is 8 and p is a positive integer, what is the greatest possible value of q ?

a. 196

b. 197

c. 198

d. 199

e. 200

Answer : e.199
Explanation : If 0.04*(p+q) = 8 then (p+q) = 200
To calc the greatest possible value of q and p is a positive integer then we assume that
p is the smallest positive integer = 1.
then q = 200 - 1 = 199.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
some regular IQ Questions I wanted to share with you with the Answers hope the help

1. Some months have 30 days, some months have 31 days. How many months have 28 days?

2. If a doctor gives you 3 pills and tells you to take one pill every half hour, how long would it be before all the pills had been taken?

3. I went to bed at eight 8 'clock in the evening and wound up my clock and set the alarm to sound at nine 9 'clock in the morning. How many hours sleep would I get before being awoken by the alarm?

4. Divide 30 by half and add ten. What do you get?

5. A farmer had 17 sheep. All but 9 died. How many live sheep were left?

6. If you had only one match and entered a COLD and DARK room, where there was an oil heater, an oil lamp and a candle, which would you light first?

7. A man builds a house with four sides of rectangular construction, each side having a southern exposure. A big bear comes along. What color is the bear?

8. Take 2 apples from 3 what do you have?

9. How many animals of each species did Moses take with him in the Ark?

10. If you drove a bus with 43 people on board from Chicago and stopped at Pittsburg to pick up 7 more people and drop off 5 passengers and at Cleveland to drop off 8 passengers and pick up 4 more and eventually arrive at Philadelphia 20 hours later, what's the name of the driver?

Answers:
1. 12 (All months have at least 28 days)
2. 1 hour. (Take one now, one in half an hour and one in an hour.)
3. 1 hour (It's a wind-up (standard old fashioned 12 hour) alarm clock)
4. 70(30 divided IN half is 15 but 30 divided BY 0.5(half) is 60 plus 10 is 70)
5. 9 live sheep (I assume the 9 that didn't die started off as alive.)
6. The match.
7. White.
8. 2
9. 0 Noah not Moses
10. You are the drive
اسئلة الiq اختبارات منحة وزارة


hszgm hgiq td hojfhvhj lkpm ,.hvm hghjwhghj


تابع وظائف اخرى https://www.egyptcorner.com/%E6%D9%C7%C6%DD-%CE%C7%E1%ED%C9-%C7%CD%CF%CB-%E6%D9%C7%C6%DD-%CE%C7%E1%ED%C9-%DD%EC-%E3%D5%D1-%E6%C7%E1%CE%E1%ED%CC/
وظائف غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 2012-08-03, 05:00 AM   #2
عضو نشيط
 
تاريخ التسجيل: Jul 2012
الدولة: mansoura
المشاركات: 42
افتراضي

اية دة ؟!!!!!!!!
اية الاسئلة الصعبة دى؟
فين الاشكال يمكن تكون اسهل شوية
فى حجات مش مفهومة هنا ولا عارفة جت منين
هيا الاى كيو كلها كدة ولا اية؟ ودى امتحانات 2012 ولا سنين سابقة قبل كدة ولا اسئلة الاى كيو عادية
انا اتعقدت
norayen غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

منتدى المنح


أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه للموضوع: اسئلة الiq في اختبارات منحة وزارة الاتصالات
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
دليل اختبارات منحة وزارة الاتصالات iti وظائف خالية EgyptCorner منتدى المنح 0 2015-06-30 06:12 AM
اسئلة واجوبة عن منحة وزارة الاتصالات iti 2013 admin منتدى المنح 1 2013-08-22 08:05 PM
منحة وزارة الاتصالات iti - منحة الاتصالات 2012 admin وظائف خالية - احدث وظائف خالية فى مصر والخليج 21 2012-08-16 11:21 PM
تجربة أجد الاعضاء فى اختبارات منحة وزارة الاتصالات 2012 admin وظائف خالية - احدث وظائف خالية فى مصر والخليج 0 2012-08-06 03:43 PM
اسئلة واجوبة حول منحة وزارة الاتصالات admin منتدى المنح 35 2012-03-02 09:30 AM

RSS RSS 2.0 XML MAP HTML

Bookmark and Share


الساعة الآن 06:04 AM.


أقسام المنتدى

الأقــســـام الــعـــامــة | منتدى الحوار العام | المنتدى الاسلامى | منتدى البورصة | منتدى الرياضة | وظائف خالية - احدث وظائف خالية فى مصر والخليج | منتدى المنح | منتدى الدورات التدريبية | منتدى السيارات | ماتزوقينى ياماما.............للبنات فقط | الاخبار المنقولة | منتدى الجامعات المصرية | جامعة القاهرة | جامعة عين شمس | جامعة حلوان | جامعة الاسكندرية | تجارة القاهرة | كلية أداب جامعة القاهرة | حقوق القاهرة | أعلام القاهرة | سياسة و اقتصاد القاهرة | تربية القاهرة | علوم القاهرة | أثار القاهرة | زراعة القاهرة | هندسة القاهرة | طب القصر العينى | صيدلة القاهرة | طب أسنان القاهرة | تجارة عين شمس | تجارة انجليش عين شمس :) | أداب عين شمس | حقوق عين شمس | تربية عين شمس | السن عين شمس | هندسة عين شمس | علوم عين شمس | طب عين شمس | صيدلة عين شمس | Career Tips | منتـدى الاعلانات | منتدى اعلانات البيع | منتدى اعلانات الاشراء | منتدى الاليكترونيات | منتدى التخفيضات و العروض بمصر | وظائف IT -وظائف تكنولوجيا معلومات | منحة وزارة الاتصالات | كرسى الاعتراف *جديد* | مسابقة الاشهار الالكترونى | فيديوهات رياضية | اعلانات المنح المدعمة | منتدى الجامعات المصرية | Career Tips | منتدى الاعلانات | منتدى التخفيضات و العروض بمصر | منتدى الربح من المواقع | وظائف من المنزل | اخبار عاجلة | jobs | jobs |


 

Egyptcorner ركن التوظيف

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200

   New Style - Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd Trans
Ads Organizer 3.0.3 by Analytics - Distance Education
  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2